среда, 13. октобар 2010.

Sijalica

Jeste možda razmišljali šta bi moglo da se napravi od starih pregorelih sijalica, ili ste ih samo bez razmišljanja bacili? Ja imam rešenje za vas.
Veoma lako može da se napravi lep ukras od njih. A evo i kako.

Materijal koji vam je potreban:

-stara sijalica (može i nova naravno) :)
-neka pepeljara ili svećnjak*
-super lepak
-klešta
-šrafciger
-pinceta

*svećnjak možete napraviti i sami, pogledajte tutorijal.




U sijalicu možete staviti bilo šta-perlice, šljokice, ukrasni pesak*, ukrasne kuglice koje rastu u vodi...

*ako nemate ukrasni pesak možete ofarbati griz bojama za kolače (ili nekim drugim bojama). U griz stavite par kapi boje i promešajte, kada se griz ofarba, raširite ga na nekoj ravnoj površini neka se osuši.



Postupak:

Sa kleštima skinite vrh sijalice. Kada ste skinuli metalni deo, sa šrafcigerom razbijet srednji deo sijalice. Budite veoma oprezni da ne razbijete celu sijalicu. Takođe pazite da se ne posećete. Kada ste razbili srednji deo sijalice istresite sve staklene delove napolje. Znači unutrašnjost sijalice treba da ostane potpuno prazna. Kada ste to uradili, unutra sipajte bilo šta što je šareno i što bi bilo interesantno kao ukras. Sijalicu prilepite na svećnjak...Sijalica može biti u ležećem položaju, ili može stajati uspravno...to je na vama.

Kad se završi izgleda ovako.

1 коментар:

  1. Jako zanimljiva ideja kako od nečeg, što svi imamo i bacamo, možemo uz malo mašte napraviti lijep dekorativan predmet! Tvoje sijalice su odlične!
    Hvala na ideji!

    ОдговориИзбриши