среда, 21. април 2010.

IZVEŠTAJ SA MALOG SAJMA RUKOTVORINA I LEPIH STVARI

Šta dobijete kada spojite tri kreativke na jednom mestu? Mali sajam rukotvorina i lepih stvari, koji je po prvi put održan prošlog vikenda ( 17. i 18.4 ) u Novom Sadu, u organizaciji KREATIVKI NS (Ela, Marijana, Bilja). Sajam je održan u centru Novog Sada u prostorijama Rusinsko kulturno-prosvetnog društva. Novosađanima se za ta dva dana predstavilo više od 50 izlagača-kreativaca iz cele Srbije ( Novi Sad, Beograd, Niš, Zaječar, Kula, Subotica...), sa po 29 izlagača po danu.
Posetioci su imali prilike da na jednom mestu vide pregršt lepih stvari koje su ručno izrađene, sa puno ljubavi, strpljenja i truda. Svaki komad je odrađen sa velikom preciznošću, lepo prezentovan i upakovan. Izložene su bile torbe, nakit ( od raznih materijala ), ukrasne kutije, prirodni sapuni, ukrasi za kosu...svašta nešto lepo. Po komentarima posetioca smo zaključili da im se sve svidelo i da jednostavno nisu mogli da odaberu šta je najlepše, a ponekad su se pitali da li je nešto tako lepo moguće izraditi samo uz pomoć mašte i spretnih ruku. Poseta nije bila tako velika kao na ostalim sajmovima, ali sasvim dovoljna da svi budu zadovoljni-i posetioci i izlagači. Ipak je ovo prvi ovakav sajam, pa se nadamo da će sledeći put biti bolje. Sitnih grešaka u organizaciji je sigurno bilo, tako je to kada se prvi put nešto organizuje. "Prvi mačiči se u vodu bacaju". :) Imaćemo prilike za popravni na nekom sledećem sajmu. DA, imamo u planu da pravimo još ovakvih sajmova, jer Novom Sadu je potrebna jedna ovakva manifestacija.
Ko nije bio na sajmu-ne zna šta je propustio, a ko je bio-nadam se da se lepo proveo.
Hvala svima, i posetiocima i izlagačima, i onima koji nisu bili ali su nam davali veliku moralnu podršku. Hvala Rusinskom kulturnom-prosvetnom društvu, Aleksandru Čovsu, Tomi (koji je strpljivo kuvao kafe u subotu), ekipi rusinske redakcije RTV, Elizabeti Vukov na velikoj pomoći...i svima koji su podržali naš projekat.
Vidimo se na nekom sledećem sajmu!

3 коментара:

  1. Izgleda prelepo ono što sam videla na slikama. Ne mogu ni da zamislim kako je bilo uživo. Drago mi je da ste uspele. Čestitam od srca!

    ОдговориИзбриши
  2. Sto puta sam rekla i ponovicu da je organizacija bila savrsena! Bila mi je cast da ucestvujem i nadam se da cu biti redovan izlagac!

    ОдговориИзбриши
  3. Hvala obema! :)Vaša podrška nam mnogo znači.
    Ako smo prvi put napravile ovako dobro,zamislite šta ćemo tek uraditi sledeći put. ;)
    Mislim da se opet vidimo u maju...

    ОдговориИзбриши