четвртак, 1. септембар 2011.

Uradi sam: postolje od papira za izlaganje ogrlica

Ovde su vam predstavljena dva načina kako da od papira napravite postolje za ogrlice. Veoma jednostavna izrada. Može poslužiti za izlaganje na nekim izložbama, kao i prilikom slikanja nakita. Kupovna postolja su baš skupa, tako da evo načina kako da uštedite koji dinar, tako što ćete ga sami izraditi.

1. Od lepenke

Potrebno je:

-lepenka debljine 2mm ( košta oko 100 din, dimenzija 70x100cm )
-lenjir
-skalper ( skalpel )
-lepak
-staklo na kom ćete seći

Postupak

Odštampajte ovaj šablon što sam vam dala u nastavku i isecite ga.Od lepenke isecite kvadrat dimenzija 20x27cm, i na njega ucrtajte ovaj šablon. Isecite skalperom.



Od ostatka lepenke isecite kvadrat dimenzije 6x23cm, to će vam biti držač postolja. Na dužoj strani jedno 4cm od vrha malo zasecite lepenku ( ne do kraja ). Na taj mali deo nanesite lepak i zalepite na zadnji deo postolja tako da vam zasećeni deo bude okrenut prema postolju. Neka vam donja strana držača bude ravna sa donjom stranom postolja.




2. Od hamer papira

Potrebno je:

-hamer papir ( od 70-100 din, dimenzija 70x100cm )
-makaze
-šestar ili neki veći okrugli predmet

Postupak:

Ovim postupkom možete napraviti i postolje za narukvicu. Na papiru nacrtajte krug određene veličine. Isecite ga, i presecite na pola. Sada ćete imati dva polukruga. Uzmite dve ivice i savijajte jednu prema drugoj. Dobićete oblik kupe. Zalepite jednu ivicu na drugu.

Oba ova postolja možete farbati, ukrasiti dekupaž tehnikom...



4 коментара: