уторак, 2. новембар 2010.

Maskenbal 2010


Nije me bilo ovih dana, a razlog tome je bio Halloween i pripreme za žurku i maskenbal za decu.Danima sam se pripremala za ova dva događaja, šila kostime, pripremala dekoraciju, smišljala igrice za decu. Bilo je tu baš dosta posla,ali moja kreativnost i snalažljivost došla je do izražaja i videla sam svoje granice.

KOSTIMI

Ove godine sam šila tri kostima, koji su potpuno različiti. Smrt, pčelica i na kraju moj kostim-Kraljica srce.
Kostim smrti nije bilo teško napraviti, jedna haljina i gotovo. Ali drug nije hteo da doda ništa više na kostim, tako da je pomalo izgledao kao neki monah, mada je kosa izvlačila stvar. :)





Pčelica-suknjica od tila, krila kupljena kod Kineza, satenske tračice zakačene na majici, i specijalno napravljen rajf za tu priliku, sa sve antenama i mašnicom.





E a moj kostim je posebna priča. Danima sam razmišljala šta bih mogla da budem, listala kostime, premišljala se. I odluka je pala-hoću da imam cilindar, korset...I tako sam se dvoumila između dva kostima-krotiteljke i kraljice Herc. I ipak sam se odlučila za kraljicu, jer mi je bila veći izazov. Mama mi je izheklala šeširić koji sam zakačila na rajf, sašila sam haljinu, napravila štapić (rekvizit) sa kartama, napravila odgovarajuči nakit. Baš sam bila zadovoljna, a mislim da se i drugima svideo moj kostim. Ali... svi su imali jedno pitanje: "Kako si stavila te znakove od karata?" Hm...čarolija ljudi,čarolija-preslikač za majice. :D









Maskenbal je prošao dobro, a dekoracija je izgledala super.Šta sve može da se napravi kući, a da izgleda super: pauk od žice, oči od beolina, šišmiš od kartona za jaja, crne mačke i vrane od hamer papira, mreža od konopca,"krvavo" platno, bundeve od narandžastog krep papira, i naravno prave bundeve, evo par slika dekoracije.








4 коментара:

  1. Ludo dobra zabava!!! Super ti je kostim :D.
    Čeka te nagrada na mom blogu :)

    ОдговориИзбриши
  2. Draga Biljo,
    ceka te nagrada na mom blogu u postu "Me encanta tu blog!",veliki pozdrav,
    Raki

    ОдговориИзбриши
  3. Jao, vec sam ti negde napisala da sam odusevljena tvojim kostimom, mada mi sad i pcelica Maja izgleda super ... : ))) Moram brzo odluciti do maskenbala ...

    ОдговориИзбриши