недеља, 22. август 2010.

MAKEOVER-pokušaj prvi

Odavno imam poveću drvenu kutiju, koju sam u nedostatku ideja (ili trenutne lenjosti) ofarbala u crno. Imala je ona svoju namenu, ali uvek joj je nešto nedostajalo-neki detalj. Da ne bi stajala na zemlji dodala sam joj nogare, pa mi je stajala kao polica u dnevnom boravku. Pre nekog vremena sam gledala neki sjajan tutorijal i, baš mi se svidelo kako su iskoristili čipku. I tako je od tad prošlo mnogo vremena, kada mi je sinula ideja, pa zašto to ukrašavanje ne bih iskoritila na mojoj kutiji, da malo razbijem tu crninu. I tako je nastao ovaj makeover.

Kutija je izgledala ovako



Evo šta sam koristila od materijala:

1.auto lak u beloj boji ( 260 din )
2.papirna traka ( 50 din u farbarama )
3.šustiklica ( 30 din ) i neki mali stolnjak ( 100 din ) koje sam kupila na pijaci.
4.Malo vremena. Meni nije trebalo toliko vremena jer sam već imala spremljenu površinu za ukrašavanje.

Savet: Ne mora to biti neki heklani stolnjak, na pijaci ima onih sintetičkih stolnjaka i šustikli, može poslužiti čak i neka stara zavesa, neka čipka...samo je bitno da ima neki detalj na sebi da bi ste dobili što lepšu "sliku".

Postupak je veoma jednostavan: Na spremljenu površinu, na prednju stranu kutije, papirnom trakom sam zalepila stolnjak, pri tom pazeći da bude dobro zategnut.





Uzela sam sprej (auto lak), dobro ga promućkala i našpricala preko zalepljenog stolnjaka. Posle par minuta skinula sam stoljnjak i ostala je ova lepa šara.




Postupak sam ponovila i na bočnim stranama.




I to je to. Jednostavno je zar ne? Ovako izgleda kad je sve gotovo.

1 коментар:

  1. Stvarno jednostavno i jako efektno...volim crno-bijele kombinacije i ovo što si napravila s drvenom kutijom je fenomenalno i sada zaslužuje neko posebno mjesto u kući :)))

    ОдговориИзбриши