четвртак, 24. јун 2010.

Korisni časopisi

U mom domu kupuju se razni časopisi, neki više neki manje korisni. :) Tema su ovi korisni časopisi kao što je "Moja praktika", "Burda" a od skora i "Kućne majstorije".
Moja mama odavno kupuje Praktiku, jer je uvek nalazila neke zanimljive savete, šeme za štrikanje i heklanje. Tako pored nje i ja prelistam časopis, ali mogu reći da u poslednje vreme nisam zadovoljna onim što vidim. Od 80 stranica (otprilike) koliko ima, samo nekih 35 je sa nekim korisnim stvarima (tu mislim na šeme, savete...), a ostalo je sve nešto što nije za taj časopis, po mom mišljenju. Tu su članci na razne teme, koji se mogu pročitati i u ostalim ženskim čaopisima ili čak i u dnevnim novinama. Recepti, koji se samo povećavaju, i preširavaju na sve veći broj stranica. Ranije je bilo mnogo više saveta, uputstava, a sada... bukvalno ne vredi platiti 119 dinara za nekih 35 stranica ( ako ne i manje), a u te strane računam i heklanje i vez, koji mene ne zanimaju. Eto to je neko moje mišljenje o tom časopisu, jednostavno sam razočarana.
Burda je već nešto drugo. Počela sam da je kupujem kada sam krenula na kurs šivenja. U njoj se nalaze razni modeli odeće, za žene i decu, a ponekad i za muškarce. S vremena na vreme imaju neke specijale sa kostimima... uglavnom za svakoga se nađe ponešto. Svaki model može da se "izvadi" za više brojeva, ima radnu svesku na srpskom jeziku sa detaljnim objašnjenjem. Izlazi jednom mesečno, i ja iskreno nekad ne mogu da dočekam da izađe novi broj. Sada sam još više oduševljena, jer se u poslednjih par brojeva pojavljuju i uputstva za izradu nakita od raznih materijala. Takođe se mogu naći i neki saveti za izradu raznih dekoracija i uređenje doma. Ako ne znate da šijete, ne znam koliko se isplati kupovati Burdu samo zbog nakita ili nekih saveta.Ali ako ste u mogućnosti, moja preporuka. Košta 320 din.
Ovako izgleda najnovija Burda i modeli za šivenje:"Kućne majstorije" je novi časopis na našem tržištu. Sada je izašao tek drugi broj, i mogu vam reći da obećava. Mnogo potseća na časopis "Uradi sam" , za koji ne znam ni da li izlazi kod nas. Znam da je ranije izlazio ali sada ga odavno nisam videla na kioscima. No vratimo se na časopis koji se može nabaviti po veoma povoljnoj ceni od 99 din. Ima mnogo korisnih saveta, od nekih koji se tiću sređivanje nekih sitnica po kući, do pravljenja sedeljke za baštu. Zaista časopis koji obećava, šteta što ima tako slabu reklamu, jer i ja sam za njega saznala sasvim slučajno. Takođe možete posetiti njihov sajt.


Нема коментара:

Постави коментар